Afdrukken

Provinciaal subsidietornooi Oost-Vlaanderen
28/03/2004 CC "Stroming", Berlare

 


bevestigd in de Ere-afdeling met grote onderscheiding


Na onze overwinning op het nationaal vlamokampioenschap in Leuven van november jl., hebben we ons nu ook voor de provincie met succes verdedigd als fanfare Ere-divisie. We behaalden een grote onderscheiding en zijn zo zeker van de provinciale subsidies voor de komende 4 jaar. Een extra beloning voor het harde werk van de dirigent, muzikanten en randmedewerkers gedurende de voorbije jaren.

We openden ons optreden met de prachtige koraal "To my country" van Bernard Zweers.

Als opgelegd werk kregen we Recalls van Ben Haemhouts voorgeschoteld. Geen gemakkelijke opdracht, vermits het werk origineel voor harmonie geschreven werd. Maar we hebben de jury bewezen dat de fanfarebewerking qua klankendiversiteit zeker niet onder moet doen voor de harmonieversie.

Als keuzewerk brachten we Ouverture Concertante van Rob Goorhuis ten gehore, waarmee we de bugel en de melodische slagwerksectie nog eens extra in de schijnwerpers konden plaatsen.

Op het einde van onze deelname mochten we het optreden nog uitbreiden met twee extra werken om de jury wat tijd te geven met al het papierwerk voor de proclamatie. Hierdoor werd de mooie tornooinamiddag afgesloten met Tintin van Dirk Brossé en het alombekende Arsenal van Jan Van der Roost.

  

  • Site laatst aangepast: woensdag 23 augustus 2017, 11:02:21.
Joomla 2.5 Templates designed by Web Hosting Reviews