Leden

Afdrukken

Dirigent - Diederik De Roeck

Diederik De Roeck 2014

Diederik De Roeck werd geboren te Geraardsbergen. Na het verwerven van de Stadsmedaille voor trompet aan de Stedelijke Muziekacademie in zijn geboortestad in de klas van Guido D’Haene vervolmaakt hij zich tijdens de laatste twee humaniorajaren aan de Academie voor Podiumkunsten te Aalst bij Honoré Verstraeten en Abel Degussem.
Nadien start hij zijn hogere studies aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel. Hij behaalt er Eerste Prijzen Notenleer, Transpositie, Trompet en Kamermuziek. De docenten Manu Mellaerts en Guido Segers hebben hierbij een opmerkelijke rol gespeeld. Ter afronding van zijn studies aan het Rotterdams Conservatorium wordt het Diploma Docerend Musicus toegekend in de klas van Theo Mertens. Na een twee jaar durende opleiding aan het Conservatorium van Maastricht wordt onder impuls van Raymond Vievermanns het Diploma Uitvoerend Musicus uitgereikt(gehomologeerd als Meestergraad in Vlaanderen).

Ondertussen groeide zijn belangstelling om te dirigeren. Aan de conservatoria van Brussel en Gent studeerde hij Hafabra directie respectievelijk onder mentorschap van François De Ridder, Jan Segers, Norbert Nozy en Dirk Brossé.
Professioneel maakte hij als trompettist 20 jaar deel uit van de Beethoven Academie te Antwerpen. Daarnaast was hij regelmatig actief bij een aantal voorname orkesten als I Fiamminghi, De Munt, De Vlaamse Opera en het Nationaal Orkest van België.

Als lesgever in het Deeltijds Kunstonderwijs vervult hij een voltijdse opdracht koper aan de Academie voor Podiumkunsten te Aalst en de Kunstacademie te Wetteren.
Zijn engagement en dirigeren van toonaangevende orkesten in Vlaanderen resulteert niet alleen in het organiseren van hoogstaande projecten met tal van gerenommeerde artiesten, vaak in uiteenlopende genres maar tevens in het behalen van diverse prijzen en onderscheidingen.

 

 

 

 

Het bestuur en nevenfuncties

 

Voorzitter
Vlaeminck Gert

Ondervoorzitter
De Paepe Erwin

Secretaris
Stevens Niels

Penningmeester
Van Alboom Jozef

Bestuursleden
Borgelioen Robert
Braeckman Alex
De Gelder Paul
De Paepe Bavo
Lehmann Regina
Van Alboom Francine
Verhoeven Ignace

Lokaalverantwoordelijke
Verhoeven Ignace

Webmaster
Stevens Niels

 

Logistiek medewerker
Van Hoorde Daniël

Bibliothecaris
De Mulder Stijn

Instumentarium
De Paepe Erwin

Uniformenverantwoordelijke
Leys Inge

Registratie aanwezigheden
Baele Tessy

Sponsorcontacten
Van Alboom Francine

Sociale dienst
Borgelioen Robert
Van Alboom Francine

Externe publicaties
Van Alboom Jasmijn

  • Site laatst aangepast: woensdag 14 juni 2017, 18:52:04.
Joomla 2.5 Templates designed by Web Hosting Reviews