Leden

Afdrukken

Dirigent - Diederik De Roeck

Diederik De Roeck 2014

Diederik De Roeck werd geboren te Geraardsbergen. Na het verwerven van de Stadsmedaille voor trompet aan de Stedelijke Muziekacademie in zijn geboortestad in de klas van Guido D’Haene vervolmaakt hij zich tijdens de laatste twee humaniorajaren aan de Academie voor Podiumkunsten te Aalst bij Honoré Verstraeten en Abel Degussem. Nadien startte hij zijn hogere studies aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel. Hij behaalde er Eerste Prijzen notenleer, transpositie, trompet en kamermuziek. Docenten Manu Mellaerts en Guido Segers speelden hierbij een belangrijke rol. Aan het Rotterdams Conservatorium studeerde hij af als Docerend Musicus in de klas van Theo Mertens. Ten slotte behaalde hij het diploma Uitvoerend Musicus (gehomologeerd als Master) in de klas van Raymond Vievermanns.

Ondertussen groeide zijn belangstelling om te dirigeren. Aan de conservatoria van Brussel en Gent studeerde hij Hafabra directie respectievelijk onder mentorschap van François De Ridder, Jan Segers, Norbert Nozy en Dirk Brossé.

Professioneel maakte hij als trompettist 20 jaar deel uit van de Beethoven Academie te Antwerpen. Daarnaast was hij regelmatig actief bij een aantal voorname orkesten als I Fiamminghi, De Munt, De Vlaamse Opera en het Nationaal Orkest van België.

Als lesgever in het Deeltijds Kunstonderwijs vervult hij een voltijdse opdracht koper aan de Academie voor Podiumkunsten te Aalst en de Kunstacademie te Wetteren. Naast KFO Volksopbeuring is Diederik ook dirigent in het Ensemble Kraeto Halle, Koninklijkje Muziekvereniging De Leiezonen Desselgem en 't Muziek Herne.
Zijn engagement en dirigeren van toonaangevende orkesten in Vlaanderen resulteert niet alleen in het organiseren van hoogstaande projecten met tal van gerenommeerde artiesten, vaak in uiteenlopende genres maar tevens in het behalen van diverse prijzen en onderscheidingen.

Muzikanten

 

Ben jij muzikant en wil je ook deel uitmaken van ons fanfareorkest?
Aarzel dan zeker niet om ons te contacteren!

Het bestuur en nevenfuncties

Voorzitter
Vlaeminck Gert

Ondervoorzitter
De Paepe Erwin

Secretaris
De Paepe Bavo

Penningmeester
Van Alboom Jozef

Bestuursleden
Bonnarens Thomas
Borgelioen Robert
Braeckman Alex
De Gelder Paul
Heyerick Lenie
Stevens Niels
Van Alboom Francine
Verhoeven Ignace
Vermeir Stijn

Lokaalverantwoordelijke
Verhoeven Ignace

Webmaster
Stevens Niels

Beheer Facebookpagina
De Paepe Bavo

 

 

 

 

 

 

Bibliothecaris
De Mulder Stijn

Logistiek medewerker
Van Hoorde Daniël

Instumentarium
De Paepe Erwin

Uniformenverantwoordelijke
Leys Inge

Registratie aanwezigheden
Baele Tessy

Sponsorcontacten
Van Alboom Francine

Sociale dienst
Borgelioen Robert
Van Alboom Francine

Externe nieuwsbrief
De Paepe Jasmijn

 

  • Site laatst aangepast: woensdag 26 juli 2017, 13:55:35.
Joomla 2.5 Templates designed by Web Hosting Reviews