De Vereniging

Afdrukken

English

Gesticht op 1 november 1931, is het Koninklijk Fanfareorkest Volksopbeuring Massemen uitgegroeid tot één der meest vooraanstaande muziekverenigingen van Oost-Vlaanderen.

Het orkest telt vandaag niet minder dan 80 geschoolde muzikanten.
Na dirigenten zoals o.a. Willy Dauwe, Guido Dhaene (+), Geert Baetens en Geert Steen staat het fanfareorkest vandaag onder de leiding van Dhr. Diederik De Roeck, een jong en ambitieus beroepsmuzikant.

Volksopbeuring Massemen neemt regelmatig deel aan de provinciale-, nationale en internationale concertwedstrijden. In 1963 stelde de vereniging zich voor het eerst kandidaat in de graad van derde divisie en behaalde deze. Na een onafgebroken klassering in de Uitmuntendheidsafdeling sinds 1972, promoveerde Volksopbeuring in 1999 naar de ERE afdeling op het provinciale fedekamtornooi.

In 1998 werd ze "Nationaal Fedekam Kampioen Uitmuntendheid" Op 11 maart 2000, in het Lemmensinstituut te Leuven, werd Volksopbeuring alweer Nationaal Fedekam Kampioen, deze maal in de ERE divisie! Nadat alle autonome muziekfederaties werden vervangen door één grote Vlaamse Muziekorganisatie, werd Volksopbeuring in 2003 de eerste Nationale VLAMO kampioen in ERE divisie. In 2008 promoveerde het orkest naar de SUPERIEURE afdeling en behaalde in 2010 de titel Nationaal VLAMO kampioen in SUPERIEURE afdeling.

In 2001 behaalde het orkest een 1e prijs met onderscheiding op het 4-jaarlijkse Wereld Muziek Concours te Kerkrade. Meteen goed voor de 3e plaats in de 3e divisie op wereldniveau!
In 2005 werd KFOVM terug geselecteerd voor deelname aan het prestigieuze WMC. Deze keer was het resultaat een 1e prijs met Gouden Medaille in 2e divisie en Vice Wereldkampioen!
In 2009 nam Volksopbeuring opnieuw deel aan het WMC en behaalde een 3e plaats in 2e divisie met een 1e prijs en Gouden Medaille.

Volksopbeuring verzorgt elk jaar tal van kunstconcerten in opdracht en organiseert zelf vele evenementen.
In 1994 bouwden de muzikanten eigenhandig hun muzieklokaal op het Massemse Dorpsplein. Een ware muziektempel waar elkeen zich goed voelt en vooruitstrevend gewerkt wordt.

In het najaar van 1999 werd een eerste CD ‘Progression’opgenomen. De titel 'Progression' verwijst naar de enorme vooruitgang die het fanfare-orkest realiseerde. ‘TRIAS’ is de tweede professioneel gerealiseerde CD van Volksopbeuring in 2006 naar aanleiding van het 75-jarig bestaan. Een project in samenwerking met Harmonie-ensemble Kreato uit Halle en fanfare De Leiezonen uit Desselgem. Meteen de aanleiding voor de titelkeuze ‘TRIAS’, wat staat voor drie-eenheid. Beide CD’s mogen gerust als een pareltjes van hoogstaande kwalitatieve fanfaremuziek bestempeld worden.

Sinds 2006 heeft Volksopbeuring ook een eigen jeugdwerking via het ‘Kopernootjes’-project. Jeugd wordt op een speelse wijze gestimuleerd om muziekschool te volgen en krijgt binnen de eigen vereniging reeds instrumentenles door professionele muzikanten-lesgevers zoals o.a. door dirigent Diederik De Roeck.
De vereniging wordt gestuurd door een goed gestructureerd, ervaren en zeer dynamisch bestuursteam.

Sinds 1998 worden bijna alle evenementen via een projectorganisatie uitgewerkt.
Meer detailinfo kan u terug vinden in onze Jubileumboek ‘ALBAST’

 

KFO Volksopbeuring Massemen viert haar 75ste bestaansjaar in 2006

 
Maatschappelijke zetel:
Lokaal Volksopbeuring
Dorpsplein 5a
B-9230 Massemen - Wetteren
tel : + 32 (0)471 65 45 26
(geen permanente aanwezigheid)

Secretariaat:
Niels Stevens
Massemsesteenweg 259/11
9230 Massemen
secretariaat@volksopbeuring.be
 
  • Site laatst aangepast: woensdag 14 juni 2017, 18:52:04.
Joomla 2.5 Templates designed by Web Hosting Reviews