Start nieuwe sessie Kopernootjes 2012

Afdrukken
Categorie: Kopernootjes
Gepubliceerd op 25 maart 2012
Geschreven door Francine Van Alboom

Het Koninklijke Fanfare Orkest Volksopbeuring telt momenteel 70 muzikanten waarvan de jongste 12 jaar is en de oudste reeds 70. Zeven jaar terug startten we met een project “Kopernootjes” om kinderen op te leiden tot het bespelen van een koperblaasinstrument om zo de jeugd in ons orkest uit te breiden.

Hoe gaan wij te werk ? Leerlingen van het 2de en 3de leerjaar krijgen op een speelse manier de beginselen van de notenleer. De verschillende koperblazers worden voorgesteld zodat zij zelf kunnen kiezen welk instrument ze graag willen bespelen.

Volgend schooljaar volgen ze het 1ste jaar Algemene Muzikale Vorming aan de Wetterse Academie (afdeling te Massemen) en krijgen door professionele lesgevers “koperles” aangeboden door ons fanfare orkest. In de academie krijgen de leerlingen pas in het 2de jaar instrumentenles aangeboden.


Jullie kunnen volledig vrijblijvend de voorbereidende lessen van de kopernootjes volgen bij juf Inge in het muzieklokaal Dorp 5A te Massemen op dinsdag van 16.00 tot 16.45 u. Juf Inge speelt in ons orkest bugel, zij kijkt samen met ons uit naar uw enthousiaste deelname!
Data initiatie lessen “Kopernootjes 7” start op dinsdag 8 mei. Daarna worden jullie verwacht op 15, 22, 29 mei en op 5,12 en 19 juni 2012.

Voel je reeds enkele muzikale kriebels of ben je gewoon nieuwsgierig ? Schrijf je in voor 5 mei per e-mail naar Francine.vanalboom@volksopbeuring.be


Muzikale groeten vanuit de Jeugdvereniging “De Kopernootjes”.
Francine Van Alboom Paul De Gelder Jan Dewitte

 

Werving_Kopernootjes1 Werving_Kopernootjes2 Werving_Kopernootjes3 Werving_Kopernootjes4

 

  • Site laatst aangepast: woensdag 23 augustus 2017, 11:02:21.
Joomla 2.5 Templates designed by Web Hosting Reviews