Tripartite concert

Afdrukken
Categorie: Concerten
Gepubliceerd op 07 oktober 2012
Geschreven door Niels Stevens

Volksopbeuring organiseert op vrijdag 9 en zaterdag 10 november een concert in CC nova te Wetteren. Dit jaar gaan we de klassieke toer op. Niet met één solist, maar met drie: een tripartite!
Het Koninklijk Fanfare Orkest Volksopbeuring o.l.v. Diederik De Roeck brengt samen met La Sfida, o.l.v. Dirk Lippens en pianosolist Frederik Martens klassiek werk van o.a. Haendel, Bartok, Rimsky-Korsakov, e.a.

La Sfida

La Sfida (de 'uitdaging'), het strijkersensemble van de Gemeentelijke Academie voor Muziek en Woord te Wetteren, werd tijdens het schooljaar 2005/2006 door directeur Dirk Lippens opgericht. Het ensemble heeft tot doel de meer gevorderde strijkersleerlingen uit de middelbare en hogere graad een platform te bieden waar zij hun verworvenheden op hun instrument direct in de praktijk kunnen omzetten en waar zij vaardigheden aangeleerd krijgen die in de individuele lessen niet of nauwelijks aan bod komen. Vermits 'La Sfida' een echt 'schoolorkest' is, heeft dit natuurlijk tot gevolg dat de samenstelling van het ensemble elk schooljaar in meer of mindere mate wijzigt.

Frederik Martens

Pianosolist Frederik Martens begon zijn muzikale vorming op zesjarige leeftijd. Hij behaalde de diploma's meestergraad piano, kamermuziek en het specialisatie-diploma piano met grootste onderscheiding in de klas van Jan Vermeulen en Renaat Beheydt. Frederik volgde ook heel wat masterclasses bij internationale pianovirtuosen.
Hij is werkzaam als pianobegeleider in de academies van Wetteren en Eeklo. In oktober 2011 werd hij uitgenodigd in China om er met het Hebei Symphonic Orchestra het 23e pianoconcerto van Mozart te spelen.

Daarnaast zullen ook de Kopernootjes van de partij zijn o.l.v. Bart Leys.
Tickets bestellen kan via dit formulier of 0496/ 57 46 24.

We hopen jou op één van deze avonden te mogen verwelkomen.

12AF-Tripartite

  • Site laatst aangepast: woensdag 23 augustus 2017, 11:02:21.
Joomla 2.5 Templates designed by Web Hosting Reviews