Reuzenconcert

Afdrukken
Categorie: Concerten
Gepubliceerd op 10 oktober 2014
Geschreven door Niels Stevens

Volksopbeuring concerteert dit jaar op vrijdag 14 en zaterdag 15 november om 20u in CC Nova te Wetteren.
Op vrijdag krijgt de gemeente Wetteren de Oost-Vlaamse gouverneur Jan Briers op bezoek. Hij zal zijn officieel bezoek aan onze gemeente afsluiten met het bijwonen van ons concert.

Daarom hebben we dit jaar alles uit de kast gehaald om onze gemeente op muzikaal vlak voor te stellen met een echt Reuzenconcert. Wie Wetteren zegt, zegt reuzen. De Wetterse Reus en Reuzin krijgen een prominente plaats in ons concert. We voeren o.a. de Reuzencantate van de hand van Wetteraar Jules De Groote uit. We zijn fier dit historische werk te kunnen brengen. Het werd een laatste maal opgevoerd tijdens de opening van De Poort in 1996. Door een eigen herwerking brengen we dit i.s.m. het Martinuskoor, aangevuld met leden uit het Gaudeamus familiekoor Christus Koning, de Bloeiende Wingerd Overschelde, het kinderkoor van het Sint-Jozefinstituut en oud-leden van het Gregoriuskoor. Een echt huzarenstukje!

Daarnaast hebben we nog heel wat andere topmuzikanten kunnen strikken om er een reuzenconcert van te maken. Tijdens de concerten krijgen we de medewerking van o.a. sopraan Sara Peire, pianiste Els Cooman, harpiste Hanna Grociak en de accordeonklas van de KUNSTacademie Wetteren o.l.v. Stijn Bettens.

We zetten hiermee Wetteren echt op de muzikale kaart!

Tickets zijn te bestellen via dit formulier of 0478/845143.

Ook jij bent uiteraard van harte welkom op een van deze twee dagen. We zouden het Reuzeleuk vinden je te mogen begroeten!

14AF-Reuzenconcert

  • Site laatst aangepast: woensdag 23 augustus 2017, 11:02:21.
Joomla 2.5 Templates designed by Web Hosting Reviews