Er was eens...

Afdrukken
Categorie: Concerten
Gepubliceerd op 14 februari 2015
Geschreven door Niels Stevens

‘Er was eens…’ is een recent werk van componist Jan Van der Roost.
Met 'Er was eens…' heeft de Belgische topcomponist een totaalstuk geschreven voor harmonie-orkest, koor en verteller. Zang en gesproken tekst wisselen elkaar voortdurend af en ook het orkest speelt een belangrijke rol. Het stuk is een muzikale vertelling rond de sprookjes van Grimm. Met een mix van muziek, zang en vertelkunst kan je zeker zijn van een uur puur genieten. Doornroosje, Repelsteeltje en Roodkapje passeren de revue.
We horen een grote diversiteit tussen de verschillende delen: van lieflijk tot angstaanjagend, van dromerig tot bombastisch en grotesk , van schilderend tot triomfantelijk. Het werk ging in première op 29 september 2013 in het Duitse Hanau.

Het Koninklijk Fanfare Orkest Volksopbeuring uit Massemen en de Academie voor Podiumkunsten te Aalst slaan de handen in elkaar en voeren dit werk voor een eerste maal op in CC Nova te Wetteren.
De muzikale leiding is in handen van Diederik de Roeck, leraar te Aalst en dirigent te Massemen.  Annemie De Smedt nam de voorbereiding van de samenzangklassen op haar en Karin Straetmans bereidde de woordklassen voor.
Voorafgaand speelt het fanfareorkest On the Shoulders of Giants deel 1 van Peter Graham en Rapunzel van Bert Appermont.

In CC Nova, een van de mooiste theaterzalen van de streek, kan je met ‘Er was eens…’ genieten van een unieke voorstelling voor jong en oud.

De voorstelling is ondertussen volledig uitverkocht.

15AF-ErWasEens

  • Site laatst aangepast: woensdag 23 augustus 2017, 11:02:21.
Joomla 2.5 Templates designed by Web Hosting Reviews