Volksopbeuring Cesta Cesko

Afdrukken
Categorie: Concerten
Gepubliceerd op 07 juli 2011
Geschreven door Gert Vlaeminck

Volksopbeuring Massemen is net terug van een 6-daagse concertreis doorheen Tsjechië (van 1 t.e.m. 6 juli). N.a.v. het 80ste jubileumjaar waren we te gast op het Groot Blaasmuziekfestival te Slavkov nabij Brno (Austerlitz).

 

Vooreerst concerteerden we het voorprogramma van het Prague Philharmonic Ochestra. Dit alles in het schitterende kader van het kasteel van Slavkov. Het festival werd afgesloten met de gezamelijke uitvoering van de ouverture "1812" van Pjotr Tschaikowsky en een fantastisch vuurwerk. Daarna reisden we door naar het centrum van de Praagse oude binnenstad waar we het slotconcert verzorgden van een concertenreeks op de binnenkoer van het paleis Liechtenstein. De talrijk toestromende toehoorders werden plots muisstil zodra de Volksopbeurders het podium betraden. Het charisma, discipline en muzikale talent van de 58, in galatenue uitgedoste muzikanten en hun dirigent, dwongen respect en bewondering af van alle aanwezigen. Het optreden werd een groots succes. De naam en faam van KFO Volksopbeuring Massemen-Wetteren dringt ondertussen verder door buiten onze landsgrenzen.

 

Zondag 17 juli om 17u concerteert het KFOVM tijdens de Gentse Feesten op het groot podium aan het Sint-Baafsplein te Gent. Dit concert is een absolute aanrader!

 

11EV_Cesko_Gert_groep-Praag

11EV_Cesko_MCT 11EV_Cesko_Praag-concert
  • Site laatst aangepast: woensdag 23 augustus 2017, 11:02:21.
Joomla 2.5 Templates designed by Web Hosting Reviews