KFO Volksopbeuring Massemen vzw heeft nieuwe voorzitter!

Afdrukken
Categorie: Niet-muzikale activiteiten
Gepubliceerd op 23 oktober 2010
Geschreven door Niels Stevens

Na de rouwperiode van het overlijden van hun boegbeeld Remi Van Bellegem, heeft het Koninklijk Fanfare Orkest Volksopbeuring Massemen vzw op de algemene vergadering van 19 oktober 2010  Gert Vlaeminck unaniem aangesteld als nieuwe voorzitter. Hij zal de verantwoordelijkheden van z’n goede vriend Remi overnemen.

Gert Vlaeminck, een 43 jarige informaticus/projectleider, kwam in 1984 vanuit Aalst aan te Massemen. Op zoek naar grotere uitdagingen als trombonist werd hij al snel een vaste waarde bij Volksopbeuring. Remi wou Gert niet alleen aan de pupiter maar ook aan de bestuurstafel, wat vanaf 1991 een feit werd.

Van huidige ondervoorzitter Erwin De Paepe nam Gert in 1997 het secretariaat over. Als secretaris blies hij een nieuwe wind doorheen de vereniging. Enkele van de voornaamste realisaties waaraan Gert in die periode mede de hand had waren :
-de hervorming van de verenigingswerking en -structuur zodat o.a. de artistieke ambities van de dirigent optimaal ondersteund kunnen blijven en nieuwe uitdagingen steeds als opportuniteiten werden aanzien.
-de organisatie van concertreizen naar Zweden (1998), Oostenrijk (2001) en Malta (2004).
-het doordrijven van de interne informatisering, de digitalisering en de algemene communicatie.
-de globale organsatie van het 75ste ‘Albast’ Jubileumjaar in 2006 (incl. opmaak van het Albast jubileumboek, realisatie van een tweede CD, Internationaal muziekfestival met o.a. orkesten en solisten uit de Verenigde Staten, Engeland en Zweden, Academische zitting, enz…).

Nationale en internationale muzikale successen, o.l.v. dirigent Diederik De Roeck, bleven ondertussen niet uit, wat een beloning en voldoening was voor de globale groepsinspanningen. Vanaf 2008 nam Johan Serpentier het mandaat van secretaris over. Gert heroriënteerde ondertussen z’n professionele carrière en vervulde tegelijk z’n bestuursfunctie als algemeen coördinator en trombonist bij Volksopbeuring.

Gert Vlaeminck zal samen met het bestuursteam, dirigent, alle Volksopbeurders,  Kopernootjes en trouwe medewerkers verderwerken aan een gezonde groei en bloei van het Wetterse toporkest. Ambities zijn er om waar te maken en te etaleren ! Enkele van de eerstkomende objectieven zijn :
de eindejaarsconcerten in CC Nova (12 en 13 november 2010), het Nationale Vlamo Kampioenschap in Superieure divisie (op 4 december 2010 in het Lemmensinstituut te Leuven) en een concertreis naar Brno en Praag-Tsjechië (van 1 tot 6 juli 2011) en uiteraard, verdere bouw aan de toekomst via het Kopernootjes-project.

 

10IZ_bestuursteam_101019_small

  • Site laatst aangepast: woensdag 23 augustus 2017, 11:02:21.
Joomla 2.5 Templates designed by Web Hosting Reviews